Запоріжжя Інформ

СБУ повідомила про підозру двом окупаційним "господарникам" на Луганщині

СБУ повідомила про підозру двом окупаційним "господарникам" на Луганщині
375958 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній бойовик та працівник хімпідприємства - СБУ повідомила про підозру двом окупаційним «господарникам» на Луганщині 

 На підставі зібраних даних слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораційній діяльності ще двом пособникам окупантів на Луганщині.

Один із них – 52-річний мешканець Рубіжного, у липні 2022 року призначений рашистами на посаду начальника адміністративно-господарського відділу так зв. «администрации Кременского района лнр».

До російської агресії він працював в органах внутрішніх справ, однак був звільнений та отримав судимість за шахрайство та посадовий злочин.

У 2014 році підтримав окупантів та став бойовиком російсько-терористичних НЗФ. Після широкомасштабного вторгнення у складі російської окупаційної армії брав участь у бойових діях у Луганській області, в т.ч. у боях за Рубіжне.

Також у колабораційній діяльності підозрюється житель Сєвєродонецька, колишній працівник місцевого хімічного підприємства.

З  осені минулого року він співпрацює з рашистами та був призначений заступником начальника відділу житлово-комунального господарства окупаційної адміністрації Сєвєродонецька.

Наразі правопорушники виконують керівні та розпорядчі функції, контролюють розподіл фінансів та матеріалів, які надходять для господарських потреб.

Триває досудове розслідування за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, яке проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

© 2020 zap-inform

Мої відео