Запоріжжя Інформ

Формує місцевий «бюджет» і розробляє фейкові програми – заочно судитимуть голову «Володарської селищної адміністрації днр»

Формує місцевий «бюджет» і розробляє фейкові програми – заочно судитимуть голову «Володарської селищної адміністрації днр»
417735 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця смт Нікольське Маріупольського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року «зомбований» російською пропагандою чоловік добровільно погодився працювати на окупантів, які тимчасово захопили владу на півдні Донеччини. Він обійняв так звану посаду голови «Володарської селищної адміністрації днр».
 
 
Обвинувачений організовує роботу установи, призначає і звільняє з посад підлеглих працівників, бере участь у формуванні місцевого «бюджету» та розподіляє кошти громади на користь окупантів. Крім того, комунікує з незаконно призначеними главами «районних адміністрацій» та бере участь у розробці фейкових програм, що нібито сприятимуть розвитку населеного пункту за окупаційної влади.
 Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Максимальне покарання за санкцією статті – 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 zap-inform

Мої відео