Запоріжжя Інформ

Зіпсував врожай озимих на 3,4 млн грн - повідомлено про підозру керівнику державного підприємства

Зіпсував врожай озимих на 3,4 млн грн - повідомлено про підозру керівнику державного підприємства
307460 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Волноваського району повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, з вересня по листопад 2021 року директор ДП «Дослідне господарство «Забойщик» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України» не організував належне забезпечення підприємства сільгосптехнікою і паливно-мастильними матеріалами.

 
          
 
Крім того, не проконтролював постачання до сільгоспугідь у Волноваському районі достатньої кількості добрив, гербіцидів, пестицидів та отрутохімікатів. Це призвело до значного зменшення об’ємів врожаю озимих культур. Через незадовільний стан рослин пшениця залишилась не зібраною на 682 га землі із засіяних 1,934 га, ріпак – на 189 із 670 га.
 
          
 
Дії посадовця завдали шкоду державі на загальну суму понад 3,4 млн грн.
Судом заарештовано належні йому три легкові автівки, дві земельні ділянки та житловий будинок.
 Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області.
Максимальне покарання - 5 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки та зі штрафом у сімсот п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео