Запоріжжя Інформ

Зрадив присязі та перейшов на бік ворога – судитимуть експравоохоронця АР Крим

Зрадив присязі та перейшов на бік ворога – судитимуть експравоохоронця АР Крим
399464 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього оперуповноваженого в особливо важливих справах сектору УБОЗ УМВС України в м. Севастополі за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році під час окупації півострова обвинувачений зрадив присязі та вступив до лав «Міністерства внутрішніх справ АР Крим», яке пізніше увійшло до складу «Міністерства внутрішніх справ РФ».  У незаконно створеному на півострові правоохоронному органі він обіймав посади дільничного, а згодом - слідчого поліції Ленінського районного відділу внутрішніх справ у м. Севастополі МВС РФ.

Таким чином, зрадивши українському народові, він здійснював свою діяльність в інтересах ворога. Працюючи у псевдоправоохоронному органі  своїми діями та рішеннями обвинувачений надавав допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.

Вирок суду чоловік очікуватиме у слідчому ізоляторі.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювався ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео