Запоріжжя Інформ

Незаконно передав земельні ділянки площею близько 265 га – судитимуть директора державного підприємства

Незаконно передав земельні ділянки площею близько 265 га – судитимуть директора державного підприємства
441689 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Волноваського району за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року директор ДП «Дослідне господарство «Забойщик» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України» незаконно передав у користування приватній особі 6 земельних ділянок державної власності.
На сільгоспугіддях загальною площею близько 265 га мешканець с. Розлив Волноваського району вирощував гречку, соняшник, ярий ячмінь та баштанні культури.
Неправомірні дії службової особи призвели до збитків державі на суму понад 2,5 млн грн.
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Донецькій області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео