Запоріжжя Інформ

Знімали кошти з депозитів вкладників – судитимуть організовану групу банківських працівників

Знімали кошти з депозитів вкладників – судитимуть організовану групу банківських працівників
345205 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох працівниць банківської установи за фактами привласнення, розтрати майна та службового підроблення, вчиненими організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 366 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2015 році начальник відділення, менеджер та касир однієї з банківських установ Донецької області розробили злочинну схему з привласнення коштів клієнтів.
Обвинувачені підробляли банківські документи та знімали грошові кошти у національній валюті та доларах США з депозитних рахунків вкладників. По завершенню строків дії депозитів вони переконували клієнтів у пролонгації вкладів, мотивуючи суттєвим зростанням суми майбутніх виплат.
Упродовж трьох років організована група незаконно заволоділа грошима клієнтів на загальну суму близько 600 тис. грн.
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.
Максимальне покарання за санкціями статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео