Запоріжжя Інформ

Теруправління БЕБ вилучили 18500 пачок цигарок

Теруправління БЕБ вилучили 18500 пачок цигарок
346308 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бюро економічної безпеки України проводить комплексні заходи з припинення незаконного обігу підакцизної продукції. У результаті відпрацювань детективів територіальних управлінь БЕБ за тиждень, що минає, викрито декількох осіб, які реалізовували алкоголь та цигарки, вилучено 18500 пачок цигарок, зупинено нелегальне виробництво алкогольних напоїв.

На Львівщині співробітники БЕБ, Львівського прикордонного загону та Національної поліції піймали “на гарячому” фігуранта кримінального провадження, під час отримання підакцизних товарів у поштовому відділенні.

За результатами обшуку його автомобіля правоохоронці виявили та вилучили 5 000 пачок цигарок з марками акцизного податку Республіки Молдова та понад 1 000 пачок без марок акцизного податку. Орієнтовна вартість тютюнових виробів становить понад 300 тис. грн. Окрім того, вилучено 20 пляшок готової алкогольної продукції з акцизними марками з ознаками підробки, 40 літрів рідини з характерним запахом спирту тощо.

Подальший збут контрафакту планувався за готівку. Усю виявлену продукцію вилучено та передано на експертизу.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ст. 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Детективи БЕБ встановлюють осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення, а також джерела постачання алкогольного та тютюнового контрафакту.

У Волинській області детективи ТУ БЕБ, спільно з СБУ, УСР за процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури  викрили жителя Ковельського району, який займався незаконним зберіганням, придбанням та збутом незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів) без марок акцизного податку. Під час спроби збуту чергової партії незаконно виготовлених тютюнових виробів, детективи БЕБ, провели обшук та вилучили 7500 пачок цигарок без марок акцизного податку України орієнтовною вартістю 440 тис. грн та автомобіль вартістю 960 тис. грн. Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

За результатами досудового розслідування Волинською обласною прокуратурою скеровано обвинувальний акт до суду.

 

Детективи Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області викрили громадянина, що придбав 5 тисяч пачок цигарок без марок акцизного податку, які планував реалізовувати за місцем свого проживання мешканцям Чернівецької області. Однак протиправна діяльність була припинена. За результатами обшуків його автомобіля, виявлено та вилучено незаконно виготовлені тютюнові вироби з марками акцизного податку з ознаками підробки.

Експертизою підтверджено, що маркування на вказаних тютюнових виробах не відповідало вимогам законодавства. Згодом суд наклав арешт на продукцію та на транспортний засіб. Сума вилученого майна становить близько 400 000 грн.

Чернівецькою обласною прокуратурою скеровано обвинувальний акт до суду.

Боротьба з нелегальним ринком підакцизної продукції триває.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, контрафактні цигарки

© 2020 zap-inform

Мої відео