Запоріжжя Інформ

Прислужувала загарбникам під час окупації Лиману – псевдоголові мікрорайону загрожує до 10 років за ґратами

Прислужувала загарбникам під час окупації Лиману – псевдоголові мікрорайону загрожує до 10 років за ґратами
328343 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Лиману за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2022 року, під час окупації військовими РФ м. Лиману, жінка почала добровільно працювати на ворога. Вона обійняла керівну посаду так званої «голови мікрорайону Північний адміністрації міста Красний Лиман ДНР».
Обвинувачена призначала на посади заступників, надавала розпорядження щодо перепису населення, а також поширювала бланки заяв про вступ до рейкового «громадського руху ДНР».
Крім того, зловмисниця повідомляла окупантам про мешканців, родичі яких служать в ЗСУ.
На вирок суду колаборантка чєкає під вартою.
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 zap-inform

Мої відео