Запоріжжя Інформ

Директору товариства повідомлено про підозру за фактом незаконного відшкодування ПДВ в розмірі 40 млн грн.

Директору товариства повідомлено про підозру за фактом незаконного відшкодування ПДВ в розмірі 40 млн грн.
386861 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру керівнику компанії, який заволодів коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах.

Встановлено, що протягом тривалого часу, директор, за результатами проведених фінансово-господарських операцій, подавав недостовірні відомості про відшкодування податку на додану вартість. Підприємство, що займається імпортом товарів широкого вжитку на митну територію України, фактично продавало його за готівкові кошти.

В подальшому директор товариства, діючи в порушення вимог Податкового кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» у період з лютого по червень вніс неправдиві відомості до офіційних документів, із використанням електронного підпису товариства та подав до ГУ ДПС у Львівській області документи, які стали підставами для незаконного повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ.

Фактично керівник не подав до контролюючого органу відомості про реалізацію товару та прибуток підприємства. Таким чином, Директор компанії, за попередньою змовою з групою осіб декількох суб’єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив незаконне відшкодування ПДВ.

Шляхом формування штучного податкового кредиту з ПДВ, компанія отримала безпідставне відшкодування ПДВ та завдала збитків державі в  розмірі 40 млн грн.

В ході проведених обшуків виявлено факт відсутності товару, імпортованого в Україну, а також вилучено документи, які підтверджують факт незаконного відшкодування ПДВ.

Директору товариства повідомлено про підозру за фактом незаконного відшкодування ПДВ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудове розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (пособництво у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем) ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (пособництво, вчинене за попередньою змовою групою осіб у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України, здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, з початку року  БЕБ упередило 1,3 млрд грн незаконного відшкодування ПДВ. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-uperedylo-13-mlrd-hrn-nezakonnoho-vidshkoduvannia-pdv

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків, підозра, повідомлення про підозру

© 2020 zap-inform

Мої відео