Запоріжжя Інформ

БЕБ передало в управління АРМА активи відомих російських бізнесменів на 10 млрд грн

БЕБ передало в управління АРМА активи відомих російських бізнесменів на 10 млрд грн
345221 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідне рішення суду стосується раніше заарештованих корпоративних прав у вигляді 100% часток статутного капіталу, акцій, а також промислових зразків підприємств групи компаній, які підконтрольні громадянам російської федерації - це відомі російські мільярдери. Ринкова вартість активів переданих Бюро економічної безпеки до Національного агентства  України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів становить понад 10 млрд. грн.

Детективи Бюро економічної безпеки України у ході досудового слідства встановили, що власники групи компаній діяли заздалегідь розробленим планом та намагалися приховати і замаскувати фактичне володіння належними їм активами на території України. Зокрема, спробували фіктивно вивести зі своєї власності активи 7 підприємств з виробництва та реалізації питної води, які розташовані в нашій державі. Зазначені підприємства знаходяться у їхній фактичній власності через підконтрольну офшорну компанію нерезидента.

Метою таких дій бізнесменів з рф було уникнення санкцій та примусового вилучення прав власності, передбачених Законом України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів».

Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, нещодавно співробітники Бюро економічної безпеки України арештували товарні знаки, що належать кіпрській компанії, пов’язаної з російським олігархом, орієнтовною вартістю понад 2 млрд грн.

Деталі:https://esbu.gov.ua/news/tovarni-znaki-kompaniyi-vidomogo-rosijskogo-oligarha-na-2-mlrd-grn-peredano-do-arma

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки, АРМА, активи росії

© 2020 zap-inform

Мої відео