Запоріжжя Інформ

«Підзаробив» на будівництві – директору приватного підприємства заочно повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами

«Підзаробив» на будівництві – директору приватного підприємства заочно повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами
351261 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури директору приватного товариства заочно повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч.ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у грудні 2018 року між Шахівською сільською радою Покровського району та приватним підприємством укладено договір щодо будівництва двох міні-футбольних полів зі штучним покриттям на загальну суму понад 2,7 млн грн.     

Після завершення будівництва директор підрядної організації склав та підписав акти приймання виконаних робіт, а сільрада провела оплату.

Проте, як встановили правоохоронці, підозрюваний вніс у довідки недостовірні відомості щодо фактичних обсягів та вартості виконаних будівельних робіт. Зокрема шар основи зі щебеню на полях улаштовано значно менший, ніж зазначено у проектно-кошторисній документації. Таким чином директор товариства привласнив бюджетні кошти у сумі майже 190 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

© 2020 zap-inform

Мої відео