Запоріжжя Інформ

Оприлюднював дані про вогневі позиції та дислокацію ЗСУ – поширення забороненої інформації привело мешканця Бахмута на лаву підсудних

Оприлюднював дані про вогневі позиції та дислокацію ЗСУ – поширення  забороненої інформації привело мешканця Бахмута на лаву підсудних
311949 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Бахмут за фактом незаконного поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні-липні 2022 року чоловік через власний акаунт поширював у чаті одного з месенджерів інформацію щодо розташування вогневих позицій та місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України на певних ділянках території Донецької області. Зокрема, обвинувачений розміщував текстові повідомлення та скріншоти Google Мaps із власноруч відміченими локаціями.
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Обвинуваченому, який перебуває під вартою, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

© 2020 zap-inform

Мої відео