Запоріжжя Інформ

Заочно судитимуть так званих голову адміністрації Першотравневого району та виконуючого обов’язки голови Мангушської адміністрації

Заочно судитимуть так званих голову адміністрації Першотравневого району та виконуючого обов’язки голови Мангушської адміністрації
356809 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно громадян України за фактом добровільного зайняття посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року один з обвинувачених добровільно почав співпрацювати з російськими загарбниками та погодився обійняти посади спочатку так званого виконувача обов’язків, а згодом - голови окупаційної адміністрації Першотравневого району «днр». Працюючи на ворога, колаборант організовує вивіз місцевих мешканців до держави-агресора, схиляє до співпраці з окупаційною адміністрацією підприємців та бере участь у підготовці пропагандистських матеріалів, що виправдовують військову агресію рф проти України.
Інший зловмисник перейшов на бік окупантів у квітні 2022 року. Колишній керівник Центру надання адміністративних послуг у смт Мангуш Маріупольського району обійняв так звану посаду виконуючого обов’язки голови Мангушської адміністрації. Наразі він координує роботу «поліції днр» щодо виявлення серед місцевих мешканців осіб, прихильних до України, та тих, хто може переховувати у своїх домівках українських військовослужбовців. Окрім цього до його обов’язків входять питання щодо оформлення та виплати соціальної допомоги, пенсій, вирішення проблем з газопостачанням, доставка та видача гуманітарної допомоги.
Досудові розслідування здійснювались слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Оскільки зловмисники продовжують перебувати на тимчасово окупованій території, їх судитимуть заочно.Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 zap-inform

Мої відео