Запоріжжя Інформ

Спостерігали за об’єктами ЗСУ та передавали координати ворогу – двох мешканців Донеччини судитимуть за співпрацю з окупантами

Спостерігали за об’єктами ЗСУ та передавали координати ворогу – двох мешканців Донеччини судитимуть за співпрацю з окупантами
307006 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти: стосовно мешканця м. Слов’янська за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації незаконним збройним формуванням (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та мешканця смт Велика Новосілка Волноваського району – за фактом сприяння терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
За даними слідства, один з правопорушників у березні, а інший у травні 2022 року добровільно передавали представникам незаконного збройного формування та псевдоміністерства державної безпеки фейкової республіки «днр» через соціальну мережу та месенджер відомості з результатами особистих спостережень за військовими об’єктами Збройних Сил України.
Зокрема обвинувачені доповідали ворогу, у тому числі, використовуючи застосунок «Google Maps», про розташування особового складу, блокпостів, маршрути пересування українських військовослужбовців у Краматорському та Волноваському районах.
Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
За санкціями статей, правопорушникам, які чекають на вирок суду під вартою, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

© 2020 zap-inform

Мої відео