Запоріжжя Інформ

Заборонені таблетки у «Борисполі»

Заборонені таблетки у «Борисполі»
466172 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одразу ж до шокуючих новин, гарного в цьому насправді  мало. Працівники Київської митниці виявили заборонені речовини у туристів, які вирішили повернутись додому.

Справді, це сталось в аеропорту «Бориспіль», у пасажирів було виявлено майже 2 тисячі заборонених таблеток, а саме Decancit. Ці таблетки містять прекурсор псевдоефедрин.

Як зазначають, у валізі 53- річного чоловіка  митники виявили 960 таблеток, а у іншого, а саме 52- річного українця- 900 таблеток.

Даний препарат туристи не мали права ввозити на територію України. Згідно законодавства на це мають право тільки, ті особи у яких є рецепт від лікаря. Ці чоловіки не мали такого документу, тобто рецепту.

За даним випадком і виявленими фактами порушення митного законодавства України, Київською митницею було складено протоколи за ст. 471 Митного кодексу України.

Добре, коли після порушення закону наступає відповідальність. Думаю такі ситуації відбуваються систематично на різних митницях і на це потрібно привернути увагу.

Ні для кого не секрет, що багато українців дістають ліки, сильнодіючі від різних тяжких захворювань, саме закордоном. Причиною цього є те, що багато препаратів немає в продажу в нашій країні. Тому варто наголосити, щоб люди, які справді їздять по ліки не забували про офіційний дозвіл (рецепт).

А щодо саме цього  випадку гадаю, що чоловіки вирішили зайнятись продажом забороненого препарату. І добре, що Київська митниця гарно виконує свою роботу і пильно стежить за пасажирами. Закон має бути вищим за різні корисливі мотиви і всі громадяни мають дотримуватись встановлених правил.

Хочеться побажати чистої совісті та ясного розуму.

 

Теги: аеропорт Бориспіль ,заборонені речовини,митниця

© 2020 zap-inform

Мої відео