Запоріжжя Інформ

400 дол. США хабаря за непритягнення до адміністративної відповідальності – затримано начальника медичної частини

400 дол. США хабаря за непритягнення до адміністративної відповідальності – затримано начальника медичної частини
297369 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та затримано начальника медичної частини однієї з військових частин ЗСУ в Одеській області за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, вказаний військовослужбовець за непритягнення до адміністративної відповідальності за ст. 212 КУпАП (порушення в сфері охорони державної таємниці) надав службовій особі Департаменту військової контррозвідки СБ України неправомірну вигоду в сумі 400 дол. США.

Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження співробітників 7 Управління Департаменту військової контррозвідки СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Одеська спецпрокуратура,хабар,ДВКР , СБУ,адміністративна відповідальність,державна таємниця,військовослужбовець,майор ЗСУ,Одеса

© 2020 zap-inform

Мої відео