Запоріжжя Інформ

Двом маріупольським псевдодепутатам від російської партії загрожує до 10 років за ґратами

Двом маріупольським псевдодепутатам від російської партії загрожує до 10 років за ґратами
38783 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У серпні 2023 року колишній громадський активіст з м. Маріуполя, який вже працював в окупаційній адміністрації в якості очільника «комітету з молодіжної політики» та «молодої гвардії», зареєструвався кандидатом у «депутати міської ради днр». Таке ж рішення прийняв і фейковий перший заступник гендиректора захопленого ворогом «Металургійного комбінату ім. Ілліча». Обидва побачили своє політичне майбутнє у лавах партії «єдина росія».
 
         
 
У вересні за результатами сфальсифікованих рф виборів підозрювані отримали депутатські мандати й почали «офіційно» представляти інтереси держави-агресора в захопленому ворогом населеному пункті. Вони проводять прийоми громадян, де роздають хибні обіцянки вирішення їх проблем.
 
Також чоловіки беруть участь в засіданнях і нарадах з метою легітимізації «нового суб’єкта рф» в очах світової спільноти. Свою депутатську діяльність, спрямовану, в тому числі, на підтримку військових підрозділів та псевдопатріотичне виховання молоді, «єдинороси» активно висвітлюють у підконтрольних кремлю медіа.
 
Наразі вони перебувають у розшуку. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео