Запоріжжя Інформ

Спиляв, що мав охороняти: підозрюється лісник, який заподіяв державі збитків на понад 675 тис. грн

Спиляв, що мав охороняти: підозрюється лісник, який заподіяв державі збитків на понад 675 тис. грн
235723 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури ліснику повідомлено про підозру в незаконній порубці (ч. 4 ст. 246 КК України).
За даними слідства, у березні 2023 року майстер Білозерського лісництва ДП «Слов’янський лісгосп» попри те, що був зобов’язаний охороняти ліси від незаконних порубок та запобігати правопорушенням у сфері лісового та мисливського господарства, сам здійснив незаконну порубку насаджень.
 
 
Чоловік разом із найнятими робітниками, яких він запевнив, що нібито має дозвіл, спиляв 67 ясенів, дубів, акацій та кленів. Отриману деревину вони погрузили до автомобіля марки «КРАЗ». Громадянин планував вивезти колоди з території підприємства й в подальшому реалізувати їх але йому завадили представники добровольчого формування Шахівської територіальної громади.
 
За спричинену державі шкоду в сумі понад 675 тис. грн. ліснику загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років. Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване в м. Краматорську.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео