Запоріжжя Інформ

15 років ув’язнення за відданість ворожій армії – командира взводу нзф визнано винним у державній зраді

15 років ув’язнення за відданість ворожій армії – командира взводу нзф визнано винним у державній зраді
398599 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину мешканця тимчасово окупованого м. Макіївки у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

У травні 2022 року проросійські налаштований безробітний містянин добровільно пішов до «військкомату» та вступив на службу до «5-ї окремої мотострілецької донецької бригади днр».
 
 
У складі підконтрольного збройним силам рф незаконного збройного формування він виконував бойові завдання у с. Холодна Балка Горняцького району міста, а саме надавав вогневу підтримку росіянам, які прийшли вбивати українських військових та рівняти із землею населені пункти мирної Донеччини. 
 
З січня 2023 року макіївчанин служив стрільцем й кулеметником у «114-й окремій гвардійській мотострілецькій Єнакієво-Дунайській бригаді». Під час участі в боях проти підрозділів Збройних Сил України поблизу с. Красногорівки Покровського району він отримав від своїх ватажків підвищення в посаді й став командиром взводу.
 
Намагаючись довести свою відданість російським «воєнначальникам», чоловік з вогнепальною зброєю й гранатами неодноразово йшов штурмувати українські позиції. На початку жовтня черговий похід у бік наших укріплень став для нього останнім – чоловіка затримали військові ЗСУ.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 zap-inform

Мої відео