Запоріжжя Інформ

Лазерна зброя DragonFire

Лазерна зброя DragonFire
349061 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Велика Британія успішно провела перше випробування лазерної технології для враження повітряних цілей на полігоні в Шотландії. Це інноваційне досягнення сприятиме підвищенню точності військового обладнання та зменшенню залежності від високозатратних компонентів.

Система лазерної зброї зі спрямованою енергією (LDEW) DragonFire, згідно з повідомленням ританського уряду, виконала ефективні постріли по повітряних цілях. Деталі щодо дальності пострілу системи залишаються конфіденційними, проте зазначається, що це зброя прямої видимості, яка може атакувати будь-яку видиму ціль.

У повідомленні вказується на високу точність променевої зброї, еквівалентну попаданню в монету номіналом 1 фунт стерлінгів діаметром 22,5 мм. з відстані 1 кілометра.

Вартість 10-секундного пострілу дорівнює вартості годинного використання звичайного обігрівача. Це військове обладнання може визначитися як довгострокова та бюджетна альтернатива для виконання завдань, які традиційно вирішуються за допомогою ракет.

Програму DragonFire координує Лабораторія оборонної науки і технологій (Dstl) від імені Міністерства оборони Великої Британії, співпрацюючи з промисловими партнерами, такими як компанії MBDA, Leonardo і QinetiQ.

 

 

© 2020 zap-inform

Мої відео