Запоріжжя Інформ

Норвегія збільшує виробництво боєприпасів

Норвегія збільшує виробництво боєприпасів
223008 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд Норвегії вирішив виділити 2 млрд норвезьких крон (приблизно $190,48 млн) для розширення потенціалу оборонної промисловості країни. Згідно з повідомленням на офіційному порталі норвезького уряду, компанія оборонної промисловості Nammo отримає один мільярд крон з цих коштів. Решта коштів буде передана Осло для інших проєктів у сфері оборонного сектора країни, повідомляє АрміяInform.

Ці заяви були зроблені під час відвідин прем’єр-міністром Королівства Йонасом Гаром Стьоре та міністром оборони Бйорном Арілдом Грамом заводу компанії Nammo у містечку Раусфосс.

 

«Ситуація в Україні створила потребу в значній кількості боєприпасів. Тому уряд діє рішуче, надаючи підтримку, щоб норвезька оборонна промисловість могла збільшити свою виробничу потужність. Один мільярд крон буде витрачено на конкретні проєкти на заводі Nammo для розширення виробництва артилерійських боєприпасів. Ще один мільярд виділено на інші проєкти в норвезькій оборонній промисловості», — заявив прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Офіційний Осло раніше виділив близько одного мільярда норвезьких крон для розширення виробничих потужностей в країні за допомогою спільного фінансування проєктів ASAP. Загалом обсяг фінансової підтримки виробництва становить три мільярди норвезьких крон.

«Розширення потужностей в оборонній промисловості є важливим як для України, так і для забезпечення нашої власної безпеки. Наразі ми вносимо свій вклад у значне збільшення виробничих можливостей Nammo для задоволення потреб Норвегії, країн-членів Альянсу і України», - зазначив міністр оборони Бйорн Арілд Грам.

Уряд Норвегії вже провів серію заходів, спрямованих на заміну переданих боєприпасів і зміцнення норвезьких запасів на випадок надзвичайних ситуацій у довгостроковій перспективі. У минулому році уряд уклав кілька великих контрактів із виробником боєприпасів Nammo, включаючи найбільший у історії компанії. Норвегія також бере участь у Північному проєкті з боєприпасів.

© 2020 zap-inform

Мої відео