Запоріжжя Інформ

Ховаючись в підвалі від російських обстрілів, передавав ворогу дані про українських оборонців

Ховаючись в підвалі від російських обстрілів, передавав ворогу дані про українських оборонців
236278 ПЕРЕГЛЯДІВ
Колишній співробітник Донецької митниці з м. Вугледара у грудні 2023 року через месенджер надавав інформацію військового характеру товаришу, який потім пересилав її «потрібним людям», а саме – представникам головного управління генерального штабу зс рф.
 
Через постійні атаки росіян чоловік мешкав у підвалі багатоповерхівки та періодично робив вилазки назовні, аби зібрати цінну для окупантів інформацію. Буквально під обстрілами «агент» пересувався містом та розвідував місця дислокації наших захисників, вогневих позицій, оборонних споруд та замінованих ділянок. Також він дізнавався про настрої населення: чи чекають люди на «звільнення», як ставляться до української влади і військових тощо.
 
 
Після викриття його діяльності правоохоронцями чоловік розповів, що нічого поганого в своїх вчинках не бачить. Він розумів, що війська рф вщент зруйнували його житло, але попри це абсолютно свідомо допомагав їм вести війну проти України.
 
Наразі громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Йому загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео