Запоріжжя Інформ

Артилерійська коаліція для підтримки України

Артилерійська коаліція для підтримки України
376258 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство Збройних Сил Франції оголосило 18 січня 2024 року про запуск артилерійської коаліції з метою підтримки України, повідомлено у прес-релізі від міністерства.

Себастьян Лекорню, Міністр Збройних Сил, повідомив, що Франція надасть Україні 6 гаубиць Caesars протягом найближчих тижнів і планує виробити ще 72 гаубиці Caesars у 2024 році завдяки прискоренню виробництва компанії Nexter. Він також відзначив, що співпраця всередині артилерійської коаліції дозволить фінансувати це виробництво за рахунок мобілізації всіх країн-учасниць.

Мета артилерійської коаліції, як зазначено у повідомленні, полягає в допомозі Україні у налагодженні та вдосконаленні виробництва ртилерії в довгостроковій перспективі.

Також 16 січня 2024 року Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про постачання Києву приблизно 40 ракет великої дальності SCALP у 2024 році та декількох сотень авіабомб AASM. Ці засоби дозволяють наносити точні дистанційні удари для враження військових цілей у російському тилу, як вказано у повідомленні.

© 2020 zap-inform

Мої відео